onsdag 9 juli 2008

Hmm... ja, efter funderingar...

... lägger jag ändå in detta här.

Undrar om det gör någon skillnad.

Fick följande mail av min mammas väninna:

"Hej,
Louise Bratt heter jag och är chefredaktör för VeckoRevyn. Vi har nyligen dragit igång årets viktigaste kampanj: 'Nu får det vara nog!'

I och med den vill vi förändra attityden kring våldtäkt, och tjejers 'skuld' vid våldtäkt. Den baseras på en stor undersökning vi gjort bland svenska kvinnor och sexuellt våld, och hur tjejer som anmäler en våldtäkt bemöts hos polisen.

VeckoRevyn har nu startat en namninsamling där vi vill förändra synen på våldtäkt. Vi tycker nämligen inte att det är ok att saker som tjejers kjollängd, promillehalt, beteende osv ska spela in i huruvida hennes anmälan tas på allvar. Det här snacket har vi hört alldeles för länge nu, och det är dags att förändra den här snedvridna synen en gång för alla!

Namninsamlingen kommer att, tillsammans med vår stora undersökning om svenska kvinnor och sexuellt våld, överlämnas till justitieminister Beatrice Ask, rikspolischef Bengt Svenson samt Sveriges alla länspolismästare.

Gå in på www.veckorevyn.com/SkrivPa och skriv på du också!

Stort tack för din hjälp
/Louise Bratt
Chefredaktör VeckoRevyn

P.S Mejla gärna vidare detta mejl till vänner, kollegor och bekanta som du tycker också borde skriva på vår namninsamling!

P.S.2 Har du en blogg? Tveka inte att länka till oss: www.veckorevyn.com/SkrivPa
"

Inga kommentarer: